Naturalna restitucija preduslov EU

Pa ja bih samo pitao i te ministre i članove vlada, gde su bili 2001.godine? Gde su stanovali? Koliko su imali novca? Koliko imaju sad? Isključivo, zahvaljujući preprodaji nacionalizovane imovine, koju su nazvali društveni kapital. I ta rabota, prljava, se radi i dan danas.

Poligraf - 28. april 2009. Gost: Branko Trajković, potpredsednik Srpske lige i predstavnik Lige za zaštitu privatne svojine i ljudskih prava
Autor i voditelj: Antonela Riha

Sinoć ste u Insajderu imali prilike da vidite na koji način je nacionalizovana svojina, u vreme Miloševića, postala državna i kako je posle 2000. prodavana i preprodavana poznatim i nepoznatim biznismenima. Sve vlade su, u poslednjih devet godina, na početku svog mandata obećavale da će doneti Zakon o denacionalizaciji, odnosno restituciji i radile su suprotno - činile su sve da opstruišu, takozvane stare vlasnike, da povrate svoju imovinu. U narednih pola sata, u Poligrafu, govorimo o tome zašto do sada nije donet ovaj Zakon. Branko Trajković, potpredsednik Srpske lige i predstavnik Lige za zaštitu privatne svojine i ljudskih prava, večeras sa nama u Poligrafu. Dobro veče i dobro došli. Ako se ne varam, preko deset nacrta Zakona o restituciji je do sada napisano. Ne znam da li je i jedan stigao do Vlade, što pokazuje da je postojala neka volja, ali kako Vi objašnjavate, ipak, činjenicu da se nije išlo do kraja?
Dalje

Коментари